RÄTTSOMRÅDEN​

Migrationsrätt

Migrationsrätt innehåller lagar och regler som rör uppehållstillstånd, asyl, medborgarskap och arbetstillstånd. Det handlar om människors rätt att resa till, bo och arbeta i ett land.

Arbetsrätt
Arbetsrätt omfattar lagar och regler som styr förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare, inklusive anställningsavtal, arbetsmiljö, uppsägning och diskriminering. 
 
Vi hjälper både arbetstagare och arbetsgivare att förstå och hantera sina rättigheter och skyldigheter på arbetsplatsen. 
Hyresrätt

Hyresjuridik berör förhållandet mellan hyresvärd och hyresgäst. Det omfattar bland annat hyresavtal, uppsägningstider, hyressättning, besittningsskydd och tvister kring boende och lokaler.

Skadeståndsrätt

Skadeståndsrätt reglerar vem som har rätt till skadestånd, och hur stort skadeståndet skall vara. I samband med brott har brottsoffret nästan alltid rätt till skadestånd enligt svensk rätt.

Familjerätt

Familjerätt reglerar frågor som rör äktenskap, skilsmässa, vårdnad om barn, underhåll och arv. Det handlar om juridiska frågor som påverkar familjelivet och relationer.

Tvångsvård

Tvångsmål handlar om rättsliga processer som rör omhändertagande och tvångsvård, såsom mål enligt LVU (Lagen om vård av unga), LPT (Lagen om psykiatrisk tvångsvård), LRV (Lagen om rättspsykiatrisk vård) och LVM (Lagen om vård av missbrukare).

Dessa ärenden innebär att en person kan tvingas till vård eller behandling för att skydda deras hälsa eller säkerhet.

Övrigt

Oavsett vilket rättsområde du behöver hjälp med, finns vi här för att ge dig stöd och vägledning.